Химическо чистене и дезинфекция

Услугата химическо чистене позволява да се почистват и дезинфекцират материи, които не подлежат на водна обработка. Целият процес протича като дрехата се третира с почистващ препарат във вид на течност, без вода. Този метод на почистване е препоръчителен за вълнени облекла и домашен текстил, костюми, вратовръзки, завеси, коприна, вълна, кашмир, облекла от естествена кожа и др. Машините за химическо имат затворен цикъл на обработка, като след приключване на циклите по почистване, мръсният разтворител минава процес на дестилация при температура 180 градиса. В тази фаза се премахва събраната мръсотия.

В химическото чистене се отстраняват успешно всички видове упорити петна от мазнини, лепила, смоли и т.н.  

Високотехнологичното ни оборудване позволява да третираме тъканите с различни методологии предварително за отстраняване на петна. Това позволява за по-лесно премахване на силно замърсени проблемни зони върху дрехата. Така например яки е ревери на ризи, както и подмишниците на саката се третират задължително предварително. В последствие и за цялостното почистване протича изцяло съсредоточена за разграждане на мръсотията заседнала дълбоко във фибрите. В процеса на обработка или на почистване се премахват и вирусите и микробите.

След като излязат от машината, дрехите се проверяват и при необходимост процесът се повтаря до постигане на безупречен резултат, който желаете Вие.

След почистване при финалното третиране, по-високите температури, които развиват професионалните уреди за гладене, позволяват също да се убият вирусите и да се дезинфекцират допълнително и дрехите и бельото. Това е потвърдено от редица водещи учени.

Ако не знаете кой е най-подходящия метод за почистване на Вашата дреха, можете да се доверите напълно на нашите професионалисти.

Ние работим с модерно химическо оборудване, напълно безвредно за Вас и Вашите дрехи.

Не забравяйте и избора си: елате в ателието да донесете и вземете дрехите си или поръчайте наш колега да дойде в удобно за Вас място, за да издадете и приемете Вашата поръчка!